Accommodaties

Van stad tot strand – Kroatië heeft het

Met het succes van het nationale voetbalteam tijdens de Wereld Kampioenschappen krijgt Kroatië flink wat aandacht. Naast een goed voetbalteam heeft het land nog veel meer te bieden. Van het stranden bij Zadar tot de sfeervolle stad Zagreb, Kroatië heeft voor iedere vakantieganger wel iets.

Zagreb

Loop door het centrum en neem de tijd om naar de gekleurde huisjes te kijken. Zagreb is niet een typische Balkan stad, het heeft een Zuid-Europese vibe. Geniet in alle rust van de sfeer die de stad te bieden heeft. Een echte aanrader is het bezoeken van de Dolmac markt. Aan de voet van de kathedraal kan je hier net als de locals groente, fruit en vlees kan halen. Vanaf hier ben je dichtbij Ilca, de oude winkelstraat. Loop in deze straat in noordelijke richting, neem dan een zijstraat en je staat binnen enkele minuten in het bos. Vergeet ook niet om een van de vele leuke musea van Zagreb te bezoeken.

Dubrovnik

Echte Game of Thrones kenners zijn vast al bekend met Dubrovnik. In de Kroatische stad vinden namelijk opnames van de populaire serie plaats. Trek de goede schoenen aan om een wandeling te maken over de oude stadsmuren. Hier ben je zo’n twee uur zoet mee. Tijdens de wandeling heb je uitzicht over de stad. Bezoek de oude historische bezienswaardigheden als Fort Lovrijenac, die je misschien wel kent van Game of Thrones. Na het rondstruinen in de stad zin in meer ontspanning? Leg je handdoek neer op het strand. Banje is op loopafstand van het oude centrum. Dubrovnik is een heerlijke plek voor mensen die stad en strand graag combineren.

Zadar

Van een beetje strand naar nog meer strand. Je hoeft het centrum niet eens uit voor het strand. In het centrum vind je een stand met kiezels. Wil je een dagje echte rust? Neem dan de veerboot vanaf Zadar naar het Saharun strand. Een prachtige strand met wit zand van ongeveer 800 meter lang. Het voordeel is ook dat het hier nooit extreem druk is. Een boot huren in Kroatië is ook een echte aanrader, al helemaal in Zadar. Er zijn zo’n 300 eilanden rondom de kustplaats. Een groot deel hiervan is onbewoond, de 300 eilanden zijn er ongeveer 120 bewoond. Een leuk dagtripje dus om een boot te huren een eilandhoppen. Je kan gemakkelijk een dagje een boot huren via Barqo, dit is een soort Airbnb voor boten.