Frankrijk

Het mooie Franse Alpengebied

Het is alweer bijna zomer en de temperatuur wordt steeds hoger. Veel mensen gaan in de zomerperiode op vakantie. Steeds vaker worden plaatsen als Frankrijk, Italië en Spanje gekozen als ideale vakantie bestemming om te genieten van het warme weer. Avontuurlijke vakanties in de Franse bossen of het mooie Franse Alpengebied worden steeds populairder. Het is belangrijk dat je jezelf goed voorbereid voordat je deze zomer een avontuurlijke tocht door de Franse bosgebieden maakt.

Ik ga op reis en ik neem mee

Wanneer je gaat backpacken of kamperen in bosgebieden dan zijn er natuurlijk een aantal standaard benodigdheden die je niet mag vergeten. Hierbij denken de meesten mensen al snel aan bijvoorbeeld een rugzak, een waterfles, een zaklamp, een tent, een luchtbed en/of een slaapzak. Er komt echter wel meer bij kijken. Naast de kleding en toiletspullen (zonnebrandcrème, shampoo, haarproducten, tandenborstel en tandpasta) moet je ook rekening houden met de eerstehulpbenodigdheden. Een ongeluk of een valpartij kan zo gebeuren en het is dan beter hier goed op voorbereid te zijn. Een pincet, schaartje, pleisters, jodium en gaasjes zijn onmisbaar in een eerstehulppakket.

Bezorg jezelf een goede nachtrust

Een goede nachtrust is (ook) in de vrije natuur belangrijk voor je gemoedstoestand. Bij de aanschaf van zowel een luchtbed als ook een slaapzak is het belangrijk in de gaten te houden of dit type geschikt is voor gebruik in de vrije natuur. Aangezien je gaat backpacken in bebost gebied is het aan te raden dat al deze spullen relatief licht zijn van gewicht. Dit zorgt ervoor dat je minder gewicht hoeft te dragen en mogelijk meer spullen kan meenemen. Outdoor luchtbedden en/of camping luchtbedden zijn beter geschikt voor gebruik in natuurgebieden. Dit type luchtbed geeft doorgaans een beter slaapcomfort ook bij oneffenheden in de grond. Als je besluit gebruik te maken van een slaapzak kan je kiezen voor een Deken of een Mummy slaapzak model. Doorgaans wordt het Mummy model vaker gebruikt in de vrije natuur doordat dit model beschermt tegen verschillende omstandigheden.