Wintersport

Wintersport boeken

Wintersport omhelst eigenlijk alle sporten die in de sneeuw of op het ijs worden uitgeoefend. Maar onder wintersport verstaat men in het algemeen iets heel anders. Voor velen staat wintersport echt voor gezelligheid en leuke afdalingen voor zowel skiërs als snowboarders. Elk jaar gaan er dan ook miljoenen mensen weer richting de sneeuw.

Meest populair is een wintersportvakantie naar Frankrijk of Oostenrijk maar er zijn genoeg andere landen waar je ook gerust aan je trekken komt. Het winterseizoen loopt gemiddeld van oktober tot april, dit is vooral afhankelijk van de sneeuwval in de gebieden.

De sneeuw heeft iets magisch, het zorgt er voor dat de wereld er helemaal anders uit ziet en hoewel het in Nederland ook behoorlijk winters kan zijn, in de Alpen voel je de sfeer echt. Maar het is natuurlijk niet alleen de magie van de winter wat een wintersportvakantie zo bijzonder maakt, het gaat voor velen ook over de actie die er bij komt kijken, sporten in een magische omgeving

Vergeet natuurlijk ook niet de après-ski die écht bij wintersport hoort. Après-ski lijkt echt een cultuur op zich. Dit begon met een drankje op het terras na het sporten maar is nu een ware hype met eigen muziek en entourage. Bij après-ski moet je vooral denken aan houten blokhutten, flink wat drankjes en feestelijke muziek.