Rondreis

Zo plan je een fietsvakantie in het buitenland

Als je een fietsvakantie in het buitenland wilt gaan doen, zit daar veel voorbereiding aan vast. Zo moet je weten waar je naartoe gaat en of daar goede fietsmogelijkheden zijn. Er zijn maar weinig landen die net zoveel fietspaden als Nederland hebben. Hier een aantal tips om rekening mee te houden tijdens het plannen van je fietsvakantie.

Hoe kom je in het buitenland

Allereerst moet je weten hoe je in het buitenland gaat komen. Er zijn twee opties als je op fietsvakantie gaat, of je begint al vanuit Nederland op de fiets en komt zo op de plaats van bestemming of je gaat met de auto en neemt de fietsen mee. Een fietsendrager 3 fietsen is dan handig om te hebben, deze hang je achter op de auto en daar kun je dan je fietsen op vervoeren.

Als je kiest voor de eerste optie ben je een stuk langer onderweg en zul je goed moeten bedenken wat je mee wilt hebben. Je hebt namelijk maar een beperkte ruimte voor het opbergen van spullen op een fiets.

Als je ervoor kiest om met de auto op pad te gaan ben je sneller op plaats van bestemming waar je dan vervolgens veel kunt gaan fietsen.

Wat zijn de weersomstandigheden

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de weersomstandigheden van het land waar je heen gaat. Als het een heel warm land is moet je veel luchtige kleding mee nemen. Ook moet je je dan goed beschermen tegen de zon.

Als de plek waar je heen gaat kouder is, moet je je goed warm kunnen aankleden. Zorg dan dat je kan werken met laagjes. Een waterdichte jas of regenjas kan dan ook zeker geen kwaad. Niks is vervelender dan in zeiknatte kleding rond fietsen.