Vervoer

Zó verzeker je een bestelwagen

Heb je voor jouw bedrijfsvoering een bestelwagen nodig? In dat geval moet je ook met aanvullende kosten rekening gaan houden. Je betaalt niet alleen voor de auto zelf, maar ook voor bijvoorbeeld de brandstof, het onderhoud en de verzekering. Mede hierom kan altijd de volgende tip gegeven worden: ga autoverzekeringen vergelijken. Deze tip is niet alleen op normale auto’s van toepassing, maar ook op bestelwagens.

Maak een uitgebreide vergelijking

Het advies is om sowieso een uitgebreide vergelijking te maken. Alleen door een uitgebreide vergelijking te maken, kun je voor de juiste verzekering kiezen. Dat is de autoverzekering waar je niet al te veel geld voor betaald, maar waarbij je wel van een ideale dekking geniet. Wat de ideale dekking is? Dat is de dekking die het meeste op jouw wensen aansluit.

Voor welke soort verzekering ga je?

Heb je een compleet nieuwe bestelwagen gekocht? Dan is het aan te raden om voor een WA volledig casco autoverzekering te kiezen. Een nieuwe bestelwagen is immers behoorlijk prijzig, waardoor je echt goed verzekerd wilt zijn. Mocht je een oudere bestelwagen aanschaffen, kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld de reguliere WA autoverzekering of de WA beperkt casco autoverzekering.

Kies je nog voor aanvullende verzekeringen?
Als je een verzekering voor een bestelwagen af gaat sluiten, kun je ook nog voor aanvullende verzekeringen kiezen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de inhoud van de bestelwagen te verzekeren of om voor een aanvullende inzittendenverzekering te kiezen. Ook bij deze aanvullende verzekeringen moet je weer goed naar jouw situatie en wensen kijken.

Kijk eens naar een speciale merkverzekering

Heb je voor bijvoorbeeld een Volkswagen Crafter of Volkswagen Transporter gekozen? In dergelijke gevallen is het interessant om naar een Volkswagen verzekering te kijken. Dergelijke verzekeringen zijn volledig afgestemd op de auto’s van Volkswagen, waardoor je van een perfect dekkende verzekering geniet. Dergelijke verzekeringen vind je overigens ook voor tal van andere merken! 

Kosten zakelijk opvoeren

Wist je dat je de verzekeringskosten zakelijk op kunt voeren? Dit betekent dat je jouw fiscale winst lager kunt later worden, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Dat is dan weer een voordeel van een zakelijke autoverzekering voor jouw bestelwagen(s)!