Vakantie Tips

Doorlopende Reisverzekering afsluiten

Staat u wel eens stil bij de vraag hoe vaak u op reis gaat? En is alles dan wel goed verzekerd? Bij een veranderende inhoud van de zorgverzekering is lang niet alles gedekt vanuit het standaard pakket. Wellicht is het dus nu meer dan nodig eens kritisch te kijken of een doorlopende reiskosten verzekering in uw geval geen overbodige luxe is.

Een zorgeloze vakantie

Uiteraard plant u alles zo goed mogelijk en tracht u, met de beste bedoelingen, ook voorbereid te zijn op hetgeen je niet hoopt. En laten we vooral eerlijk zijn, een ongelukje in zo gebeurt.

reisverzekering vergelijken

Vanuit de eigen zorgverzekering vraagt u uiteraard de bekende EHIC ( European Health Insurance Card oftewel de Europese Zorgverzekeringskaart ) aan indien u binnen Europa blijft, echter niet alle kosten worden vergoed. Om juist dat extra stukje zekerheid te krijgen kunt u alle doorlopende reisverzekeringen vergelijken, en op basis van een zorgvuldig samengesteld advies, besluiten welke reisverzekering het beste bij uw situatie past.

Een doorlopende reisverzekering bied niet alleen een complete dekking voor ongevallen en ziekte maar ook voor zaken die anders onverzekerd zouden blijven zoals bijvoorbeeld diefstal, het uitvallen van bepaalde voertuigen dan wel uw eigen voertuig, maar ook de gevolgen van een onverwachte, vervroegde terugkeer.

Daarnaast is het via de meeste verzekeringsmaatschappijen mogelijk om, naast de standaard vergoeding, te kiezen voor een uitgebreidere dekking. In dat geval heeft u recht op een hogere vergoeding, iets wat zeker aan te raden is om last-minute verassingen te voorkomen. Bovendien heeft u de mogelijkheid om naast een goede doorlopende reisverzekering, tevens een andere verzekering af te sluiten, hetgeen in sommige gevallen leid tot een aantrekkelijke korting.

Goed verzekerd op reis

Voorkomen is beter dan genezen. Een onbezorgde vakantie is helaas niet te koop, wel kunnen we er voor zorgen dat u de meeste zorgen thuis kan laten en met een gerust hart aan een welverdiende vakantie kan beginnen, inclusief een goede verzekering.