Spanje

Het mooie en zonnige Spanje

Het Koninkrijk Spanje ligt in het zuidwesten van Europa. Vandaag de dag telt Spanje 48 miljoen inwoners. Naast het land Spanje behoren de eilandgroep Balearen, de Canarische Eilanden en de Spaanse exclaves ook bij het land. De grootste stad van Spanje heeft 3 miljoen inwoners, dit is tevens ook de hoofdstad Madrid. Madrid is erg populair onder toeristen, de stad Barcelona komt op de 2e plek van grootste steden. Ook Barcelona is erg populair onder toeristen. Nederlanders bezoeken Spanje vaak in de zomer.

City trip Barcelona

De stad Barcelona ligt aan de Middellandse Zee, Costa del Maresme, Costa Brave en aan de Costa del Garraf. De inwoners van Barcelona noemen het ook wel Barna, veel mensen noemen Barcelona ook wel eens Barça, maar dit verwijst naar de beroemde voetbal club van Barcelona, FC Barcelona.

In de stad zelf zal je veel kunstwerken van de architect Gaudí vinden. Gaudí was een Spaanse architect, met als beroemdste gebouw; De Sagrada Família. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Barcelona.

De volledige naam van de kerk is de Basilica y Templo Expiatorio de la Sagrada Família. Vanaf 1882 tot vandaag de dag wordt er nog gebouwd aan de kerk. De kerk die volgens Gaudí een verzoeningskerk is, mag alleen worden gebouwd door middel van donaties. Dit is waarschijnlijk de reden waarom de bouw zo lang duurt. De arichtect, Gaudí ligt begaven in de crypte van de Sagrada Família. Naast de bijzondere kerk is een bezoekje aan de Las Ramblas zeker de moeite waard. Dit is Spanje’s beroemdste wandelpromenade.

Een echte voetbalfanaat mag een bezoekje aan Camp Nou niet missen. Het beroemde stadion van FC Barcelona. Voor €23 heb je een ticket met tour door het beroemde stadion.

Barcelona is bereikbaar met de auto en het vliegtuig. Er zijn genoeg reisorganisaties die een verzorgde reis met vervoer en slaapplek organiseren. De beste vakantiehuizen in Spanje huur je op www.taha.nl.

Je kan natuurlijk ook met de camper.