Frankrijk

Wandelen door Frankrijk!

Dat Frankrijk een uitstekend vakantieland is, is algemeen bekend. De Arc de Triomphe, de Sacre Coeur en de Eiffel Toren zijn beroemde trekpleisters voor zij die Parijs voor het eerst bezoeken. Modeliefhebbers kijken hun ogen uit in de vele winkels. Van vintagewinkeltjes tot enorme warenhuizen. Bent u liefhebber van lekker eten? Probeer dan een van de vele Franse wijnen en kazen. Wilt u de drukte van de grote steden achter zich laten? Trek dan uw wandelschoenen aan en boek een relaxte wandelvakantie  in Frankrijk.

Frankrijk is een uitstekend wandelland

Frankrijk is een paradijs voor wandelaars. Overdag wandelt u door verschillende landschappen met een heerlijk weertje. ’s Avonds rust u uit in een van de vele historische stadjes en kunt u heerlijk genieten van de Franse keuken in een van de knusse restaurantjes.

Frankrijk is het vakantieland voor zeer veel Nederlands. Wilt u graag meer informatie over verschillende mogelijkheden binnen Frankrijk, tips waar u op moet letten of welke parken u niet mag missen? Bekijkt u dan ook eens de blog over op vakantie in Frankrijk!

Wandelvakantie op Corsica

Corsica is een bergachtig eilandje in de Middellandse zee. Omdat er weinig mensen wonen, bestaat het grootste deel van het eiland uit natuurschoon.  Hoewel de zomers er droog en heet zijn kunt u tijdens het wandelen heerlijk afkoelen in een beekje of in de zee. Corsica produceert wijn en er worden lokaal schapenkazen gemaakt. Het is daarom een waar genot om op Corsica te wandelen, te ontspannen en te genieten van een onvergetelijke vakantie.

Ervaar de Bretonse klifkusten en rotseilanden

Het eiland Ouessant ligt aan de Bretonse kust in het noordoosten van Frankrijk. Met de boot bereikt u het eiland vanuit Brest. Het 7 kilometer lange eiland wordt omringd door rotsen. Wandelen op Ouessant betekent wandelen tussen de vele vuurtorens, schapen en vogels. Vanaf dit eiland kunt u met de boot naar Presqu’île de Crozon (schiereiland Crozon). Dit is een prachtig schiereiland met een hoge klifkust en adembenemende zandstranden. U kunt hier heerlijk wandelen langs de kliffen en genieten van het fantastische uitzicht.